Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem jako Roithová. Také si myslím, že součet je lepší než průměr. Ale nemusí to být nutně součet, může to být i jiná hodnota.

A již jsem také napsal proč. Všichni, i já zpočátku, tady žijeme v dojmu, že se řeší matematická úloha. Ale ona se neřeší úloha matematická, ale politická. V úloze matematické by bylo důležité dopátrat se co nejpřesnějšího výsledku. Tedy takového, který se nejlépe strefí do skutečné chybovosti toho petičního souboru. A samozřejmě, průměr se asi strefí nejlépe.

Nicméně politické zadání asi znělo jinak. A sice tak, aby co nejlépe bylo zajištěno, že výsledný soubor neobsahuje žádné neplatné hlasy (to číslo, ten počet je neobsahuje). A tady průměr selhává. Bobošíková měla součet 19 (myslím, že 7,9 a 11.1) a průměr by tedy byl 9, zatímco horší z výsledků byl 11,1. Takže chybovost celku by klidně mohla také být třeba 12,5 že?

A navýšením (sečtením obou výsledků) nesmírně vzrůstá pravděpodobnost, že petiční arch je "čistý" a počet 50.000+ není zatížen žádným podvodem.

0 3
možnosti
Foto

Jak jste přežil do svého věku při téhle "logice", to je mi záhadou.

0 0
možnosti
RK

No ale oni taxikáři to tak běžně počítají, tak co se divíte(me)?

1 1
možnosti
FK

"ministr už si šije z ostudy kabát." Lidi, co  blbnete!? Byly stanoveny podmínky. Na ty podmínky všichni kývli, a když to někomu nevyšlo, tak najednou hledá jakési alternativy! Co to je za anarchistickou lustvisihákovinu?? Buď anebo. Na všecko se najde tisíc a jedna eventualit, to je normální. Ale je třeba se držet stanoveného. Jestliže se Bobošíková, Dlouhý a Okamura odvolají, soud by je měl zbavit jakékoliv možnosti usilovat o tento úřad pro ztrátu důvěry! Je jasné, že např. Dlouhému se za prachy upsal každý třeba i gauner. Bylo-li co špatné, tak  především ty peníze. A to by měl soud zhodnotit.

1 7
možnosti
Foto

Nevadilo by, že se upsal gauner, kdyby tak učinil sám za sebe. Ale mladí gauneři, chtiví peněz samozřejmě vždy Dlouhému nějaká ta jména přimalovali, aby měli na pivo nebo co dnes vlastně mládež konzumuje.

1 3
možnosti
TB

všude se krade? Tak se přiznejte co jste ukradl třeba Vy, já nic nemám, tak jste to byl Vy co jste mne to ukradl a koukejte to vrátit.;-D

2 1
možnosti
PP

Právě o tom je ten článek. Já napíšu furt a vy z toho uděláte všude.

1 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1612x
už jenom tak zírám, co všechno je možné

Seznam rubrik