Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Tak já byl označen taky za krvežíznivého. Myslím, že je to docela nepochopení problému. Ta příhoda má několik problémů.

1.Choval se mladík trestně ? Jistě bezpochyby. Byl věkem, intelektem psychiatrem svéprávný? Ano , jistě. Je jeho věk, to že ukradl auto doma a že ujížděl před policií  jeho rozhodnutí, za které odpovídá? Ano , bez pochyby. Mohl vědět, že se nejdená o počítačovou hru a že nemá 10 životů? Ano, Měl.

2.Proč krádež auta oznámil otec? Netušíme, není to obvyklé.  Je spekulace, že tušil, jak se bude chovat a že je potencionálně nebezpečný? Je , ale dost by to vysvětlovalo.

3. Měla policie konat? Ano jistě. Kdy jindy by měla konat, jako tehdy, kdy auto nereaguje na pokyn k zastavení a ujíždí 200? Jasně, ostatně jsou státy, kdy by začala zrovna střílet... mám dojem.

4. Jsme schopni vyhodnotit akci policie? Absolutně ne. Neznáme možnosti, techniky , doporučené postupy, a hlavně netušíme spousty podstatných okolností této akce. Víme sice výsledek, ale to je trochu málo. I když je tragický a nabízí myšlenku, zda nešlo konat jinak, ale ... po bitvě každý generál, že ano. A pak je tady spousta skutečných expertů na policejní práci, vyškolených pečlivým sledování 3 celovečerních filmů a 5 seriálů o životě hrdinné policie či majora Zemana. Asi by si přáli, aby i je hodnotili na základě dojmů.

5. Nejsou ještě okolnosti, které netušíme ohledně dalších věcí? Jistě, je jich spousty a některé mohou být velmi podstatné. Třeba nebyl náhodou pod vlivem? Proč jezdil zdrovna po dálnici a ne po vesnických cestách, když se chtěl bezpečně jenom projet, jak tady někteří tvrdí? Co dělal od čtvr kdy ukradl auto do pá, kdy se příhoda stala? Bůh ví, ale typl bych si jako jednu z dobrých možniostí nějaké solidní mejdlo. Možná.

2 0
možnosti
JS

Je každopádně smutné, když zemře člověk.  Zvlášť, když zemře zbytečně. Litovat bychom ale spíš měli nevinné oběti, nebo možná jeho rodiče.

2 0
možnosti
Foto

Přesně tak. Je třeba nazývat věci pravými jmény. Jde o velký průšvih policie, doufejme, že se z toho poučí.

5 17
možnosti
MV

Nechápu. Co konkrétně policie udělala špatně?

12 2
možnosti
JS

K celé události lze jen poznamenat, že přirozený výběr funguje i v lidské společnosti.

8 2
možnosti
PJ

v tomto pripade policie nestrilela.. pred lety u frantiskovcych lazni ale strilela a zastrelila nemce, ktery nezastavil..

8 0
možnosti
MV

Drogoví dealeři si jinou smrt nezaslouží.

10 1
možnosti
JJ

Vzhledem k nízkému potenciálnímu nebezpečí? 8-o

A kdo jiný zavinil smrt toho kluka? On sám napálil do kolony stojících aut. Už to ukazuje že penciální nebezpečí bylo vysoké: Ta kolona tam přece nemusela být kvůli policejním zátarasům.

12 3
možnosti
PB

Pokud v USA vás zastavuje,musíte zastavit na krajnici,policista za vámi,vy musíte zůstat sedět v autě a mít ruce na volantu,pokud některou z těchto věcí nedodržíte,koledujete si o velký problém a může se stát že i o kulku,v tom je naše police ještě hodně mírná.Měli byste si zjistit jaký trest takový řidič v USA nafasuje na tvrdo.

12 2
možnosti
KB

Mě to nedá to ještě jednou zrekapitulovat. Otec ve čtvrtek nahlásí krádež auta (je jedno jestli jde o syna). V pátek se objeví na dálnici. Policajti ho dojedou a normálně ho předjedou s tím, aby zastavil. On místo toho do nich 2x nabourá a šlápne na to. Policajti jedou za ním. Kdesi vepředu chystají nějaké zátarasy. On k nim však ani nedojede a po cestě to prostě napálí do několika aut až se o jedno zabije.

Opravdu by mě zajímalo, kde a v které fázi toho měli policajti podle vás nechat?

15 2
možnosti
IF

A když to shrnu já, tak otec přišel nejen o auto, ale hlavně o syna. Silně pochybuji, že to v tuto chvíli vidí stejně jako Vy ;-(

5 11
možnosti

Nemohu  bohužel s Vaším závěrem souhlasit. Tomuto pochybení předcházelo jiné. Mám na mysli tu zastřelenou ženu ve městě, když policie honila řidiče co projel křižovatku na červenou. Tehdy také policie nepochybila. Ale to se tenkrát aspoň vyšetřovalo ... zavání to recidivou.

6 2
možnosti
IF

Jo, četl jsem - i když se samozřejmě pan Pavlíček otevřeně nepostaví proti vlastním lidem, tak i tam sám prohlásil, že on preferuje hřeby. Stejně tak tam také řekl, že u zátarasu z aut se automaticky počítá s tím, že ta auta budou nabourána a je velká škoda, že se ho novináři nezeptali, jestli s tím Policie počítá i u civilních aut s nezúčastněnými lidmi uvnitř ;-€

3 11
možnosti
MB

"Z toho, co vím, mi ale připadá, že nebyla šance nehodě předejít. On se choval za volantem agresivně a auto nezvládl, což je problém řady mladých řidičů. Policisté nemohli předpokládat, jak se bude za volantem chovat. Navíc nemuseli mít ani přesné informace, zda vůz skutečně řídí syn majitele. Byla to skutečně nečekaná situace. Takže se závěrem inspekce, že policisté v případě nijak nepochybili, souhlasíte? Ano. Myslím, že policisté neměli šanci postupovat jinak a chovali se podle předpisů." Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/expert-hodnoti-nehodu-sedmnactileteho-mladika-na-dalnici-d1-pou-/krimi.aspx?c=A130303_134142_krimi_jav

9 1
možnosti
Foto

Pak jsou špatně předpisy, které dovolí vytvořit pro zastavení stíhaného řidiče ... kolonu z civilních vozů plných lidí.

1 10
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1612x
už jenom tak zírám, co všechno je možné

Seznam rubrik